Este greu de imaginat o bucătărie fără oale, care sunt esențiale pentru pregătirea unor mese delicioase. Un set bun de oale nu numai că ușurează gătitul de zi cu zi, dar face ca mâncarea să fie gustoasă și sănătoasă. Ce oale nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta? Ce oale sunt cele mai sănătoase?
O selecție largă de vase de gătit
În oferta Form Factory puteți găsi mai multe tipuri de oale de gătit care diferă în funcție de dimensiuni, material de construcție, adaptare la aragaz, scop sau design. Vă întrebați ce oale să cumpărați pentru bucătăria dumneavoastră? Articolul ales ar trebui să vă satisfacă așteptările și nevoile, să vă îmbunătățească gătitul, dar și să vă servească într-o stare neschimbată pentru o perioadă lungă de timp. Merită, de asemenea, să acordați atenție esteticii, potrivindu-vă aspectul vaselor de gătit cu restul echipamentului dvs. de bucătărie.
Cum să împărțiți un vas de gătit în funcție de scop
O baterie de gătit bună este o baterie de gătit care se potrivește cel mai bine scopului său. În gama noastră veți găsi multe tipuri de vase, care sunt potrivite pentru o varietate de feluri de mâncare.
Oale de gătit tradiționale
Oalele tradiționale cu două mânere și un capac sunt ajutoare neprețuite în bucătărie. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni, modele și culori. Cu ajutorul lor, puteți fierbe cu ușurință cartofi, paste, terci, orez sau puteți pregăti o supă delicioasă sau un fel de mâncare delicioasă într-un singur vas.
Cratițele diferă de oalele tradiționale prin faptul că sunt mai mici și au un singur mâner lung. Sunt cele mai bune oale pentru lapte, pentru prepararea sosurilor și a toppingurilor pentru prăjituri sau pentru topirea untului.
Aceste oale, după cum sugerează și numele, sunt concepute pentru prepararea unor mâncăruri delicioase la aburi. Legumele, carnea sau peștele sunt așezate pe o strecurătoare specială care este atârnată deasupra oalei, iar fundul acesteia este umplut cu apă. Pe măsură ce se fierbe, apa se aburește deasupra nivelului la care este așezată strecurătoarea cu ingredientele și astfel se prepară o masă delicioasă.
O oală înaltă și destul de îngustă, cu o strecurătoare detașabilă, este un vas care nu trebuie să lipsească din bucătăria iubitorilor de sparanghel.
În plus, în gama noastră veți găsi și oale pentru gătit ouă sau o oală pentru pește.
Oale și tigăi în funcție de material
Oalele sunt realizate din diferite tipuri de materiale, dintre care cele mai populare sunt:
Acestea sunt oale caracterizate prin durabilitate, robustețe, manoperă robustă și rezistență ridicată la lovituri și deteriorări mecanice. Cele mai bune oale din oțel inoxidabil de la producători cunoscuți și respectați, cum ar fi oalele WMF, au fundul și pereții groși, astfel încât vasele de gătit conduc și rețin perfect căldura, iar alimentele pregătite nu se lipesc de fund și nu se ard.
Acestea sunt oale relativ ușoare, care conduc perfect căldura și o distribuie uniform, permițând ca alimentele să se gătească mai repede. Oalele din aluminiu sunt rezistente la deteriorare și, de obicei, au un strat suplimentar, cum ar fi cel ceramic, pentru a preveni ca alimentele să se lipească de fund și să se ardă.
Acestea sunt unele dintre cele mai sănătoase oale, deoarece au proprietăți antibacteriene și nu eliberează substanțe nocive. În plus, smalțul nu alterează gustul alimentelor pregătite. De asemenea, se remarcă designul atemporal al oalelor emailate, care arată foarte bine în bucătăriile amenajate într-un stil retro sau rustic.
Foarte robuste , durabile și rezistente la toate deteriorările și la căldură, zgârieturi, oale relativ grele care conducșirețin cu brio căldura alimentelor pregătite. Sunt perfecte pentru gătit, dar și pentru fiert, prăjit și copt, putând chiar să pregătești mâncarea în ele în cuptor.
Ce altceva ar trebui să iau în considerare atunci când aleg o oală?
Atunci când cumpărați oale de gătit, nu trebuie să țineți cont doar de scopul sau de materialul de construcție, ci și de alte considerente. Care dintre ele?
Înainte de a cumpăra o oală de gătit, ar trebui să acordați atenție adaptării acesteia la anumite tipuri de aragaz. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o plită cu inducție. Plitele cu inducție poartă un marcaj care indică faptul că au un fund feromagnetic special, care este detectat de plita cu inducție. Marea majoritate a oalelor disponibile de la Form Factory sunt potrivite pentru toate tipurile de aragazuri.
Fundul oalei este, de asemenea, important și trebuie să fie suficient de gros pentru a împiedica lipirea alimentelor care se gătesc de el. Cele mai bune oale au un fund dublu sau chiar triplu.
Alegerea aragazului ar trebui să depindă nu numai de tip, ci și de cantitatea de alimente care urmează să fie gătite. O oală de dimensiuni medii este suficientă pentru a găti orez sau paste. Pe de altă parte, o oală mare vă va fi cu siguranță utilă dacă doriți să gătiți supe sau mâncăruri într-un singur vas. Prin urmare, este o idee bună să vă echipați cu un set de oale care să includă atât modele mici, cât și mari.
Oalele sunt de obicei vândute cu un capac, care ajută la accelerarea procesului de gătit, dar și la protejarea aragazului de murdărie. Capacul ar trebui să fie ușor convex, asigurând astfel o mai bună circulație a aerului în interiorul aragazului, și să aibă o mică gaură pentru a evacua aburul spre exterior în timpul gătitului.
Oalele disponibile la Form Factory impresionează prin designul, forma și culorile lor elegante și moderne . Veți găsi atât oale negre, albe, argintii, cât și aurii roz, astfel încât să puteți asorta cu ușurință vasele de gătit la decorul bucătăriei dumneavoastră.
Alegeți vase de gătit de înaltă calitate și veți vedea că gătitul zilnic va deveni o plăcere.