Alessi

Suntem ambasadorul și cel mai mare comerciant cu amănuntul al produselor Alessi din Polonia, cu un depozit extins de produse și cel mai mare exponat de produse Alessi din țară.

Fondatorul Alessi, în 1921, a fost Giovanni Alessi.
Designul, în sensul modern al termenului, a ajuns în companie la sfârșitul anilor 1930, prin intermediul fiului întâi-născut al fondatorului, Carlo. Acesta a fost autorul majorității articolelor introduse în catalog în deceniul de dinainte de 1945, când și-a prezentat ultimul său design, serviciul de ceai și cafea "Bombe".

În 1970, Carlo l-a introdus în companie pe fiul său mai mare, Alberto, căruia i-a cedat treptat responsabilitatea gestionării designului, iar apoi a deschis încet-încet drumul către alți reprezentanți ai generației mai tinere a familiei - fiii Michele și Alessio și nepotul Stefano, care au adus un fel de injecție de creativitate și prospețime în companie. Acest lucru a permis companiei Alessi să dezvolte o politică de excelență în materie de design care a făcut-o un reprezentant de frunte al fenomenului cunoscut în întreaga lume sub numele de Fabricile de design italian.

Una dintre caracteristicile care caracterizează Alessi astăzi este capacitatea sa de a combina cerințele, tipice producției industriale, cu tendința de a se trata mai degrabă ca un "laborator de cercetare în domeniul artelor aplicate" decât ca o fabrică industrială în sensul tradițional. De aici și nevoia de cercetare și experimentare constantă și, începând cu anii '80, experimente cu noi materiale și tehnologii - lemn, porțelan și ceramică, plastic, sticlă și cristal, electricitate și electronică.

Alessi, de-a lungul anilor de activitate, a produs obiecte dezvoltate de peste două sute de designeri, printre care merită menționate nume precum Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni, Aldo Rossi, Michael Graves, Massimo Morozzi, Philippe Starck, Stefano Giovannoni și Guido Venturini, Enzo Mari, Jasper Morrison, Marc Newson, Ron Arad.... și Alessandro Mendini, care a fost, de asemenea, consilier de design din 1979.

Cele mai populare din această categorie

Această pagină folosește cookie-uri pentru a furniza servicii în conformitate cu Politica privind cookie-urile