Oala - funcțiile și utilizările sale
Oalele sunt instrumente excepționale în bucătărie care ne permit să pregătim mâncăruri unice și delicioase. Ele sunt alături de noi în fiecare zi și ne însoțesc indiferent dacă pregătim mese modeste sau mari prânzuri sau cine ceremoniale.
Vom folosi oala pentru a fierbe, pentru a fierbe, precum și pentru a prăji sau a înăbuși alimente. Ținând cont de faptul că în zilele noastre oalele de gătit nu mai sunt privite doar din punct de vedere utilitar, ci sunt considerate și un element vizual al bucătăriei (dar și al interiorului restaurantului), devin foarte populare următoarele seturi de vase de gătit cu un design sofisticat devin foarte populare.
Seturile de oale de la mărci precum Alessi,Fissler,Scanpan, sau WMF sunt de ani de zile pionierii unei noi tendințe de a privi aceste ustensile practice de bucătărie ca pe un element de design. Acest lucru se datorează angajamentului acestor mărci față de un design unic, utilizarea celor mai bune materiale și atenția la detalii.
Cum ar trebui să fie o oală bună?
O oală bună este o investiție în călătorii culinare, în momente speciale petrecute cu familia sau cu prietenii pregătind mesele împreună, precum și în instrumente de gătit solide și fiabile care vor dura mulți ani.
Primul criteriu căruia îi acordăm o atenție deosebită este, bineînțeles, materialul și calitatea construcției. O oală care are pereți groși va avea nevoie de ceva mai mult timp pentru a se încălzi, dar distribuția căldurii va fi atunci mai uniformă și căldura însăși va dura mai mult. Materialul potrivit pentru mânere și mânere ajută la prevenirea arsurilor neplăcute atunci când manipulați sau amestecați mâncarea. Cele mai populare sunt oalele realizate din oțel inoxidabil și vase de gătit din aluminiu.
De asemenea, este important ca mâncarea gătită în oală să aibă propria sa aromă și savoare naturală - oalele bune sunt lipsite de aditivi metalici și de substanțe care se pot infiltra în mâncare.
Compoziția seturilor
Seturile de oale includ de obicei cel puțin o oală mare o oală mare, o oală mai mică pentru prepararea unor cantități mai mici de alimente, o oală clasică o cratiță - sau o cratiță mică oală pentru lapte, precum și accesorii precum strecurătoarea - utilă în bucătăria oricărui iubitor de paste și de paste făinoase, sau wok-ul, oalele pentru sparanghel,pentru gătit la aburi sau capacele speciale (de exemplu, cu funcție de strecurătoare). În funcție de nevoile dumneavoastră, este posibil să achiziționați modele individuale de oale pentru a vă completa colecția sau pentru a înlocui una veche și uzată.
Material
Oalele pot fi fabricate din diferite materiale - veți găsi oale tradiționale din ceramică și emailate, precum și cele din aluminiu și oțel inoxidabil. Oalele din fontă sunt, de asemenea, foarte apreciate pentru proprietățile lor de păstrare a căldurii - mâncarea gătită în această oală are un gust deosebit!